Jaké jsou cíle psychologie?

Obsah

Jaké jsou cíle psychologie?

Jaké jsou cíle psychologie?

Cíle psychologie. Cíle psychologie můžeme rozdělit do několika stupňů: Popsat lidské chování a prožívání; Snaha jej vysvětlit pomocí psychologických teorií; Předvídat lidské chování a prožívání...a pokud bychom se dívali na psychologii jako pomáhající profesi, pak je cílem i 4.

Jaké jsou psychologické disciplíny?

Externí odkazy [ editovat | editovat zdroj] Psychologie Psychologie Teoretické psychologické disciplíny Základní psychologické disciplíny Obecná ... Aplikované (užité) psychologické discipl ... Poradenská psychologie • Klinická psycho ... Psychologické směry Behaviorismus • Neobehaviorismus • Gesta ...

Které jsou nejobecnější psychologie?

Základní – mají nejobecnější charakter, jsou teoretické. Patří sem zejména biologická psychologie, obecná psychologie, vývojová psychologie, psychologie osobnosti, sociální psychologie; občas sem bývá zařazována i psychopatologie a psychologie životního prostředí.

Co je psychologie?

Psychologie (z řeckého ψυχή (psyché) = duševno, duch, dech a -λογία (-logia) = věda, výzkum, nauka o duševnu) je věda, která studuje lidské chování, mentální procesy a tělesné dění včetně jejich vzájemných vztahů a interakcí ( souhrnně označované jako psychika) a snaží se je popsat, vysvětlit a predikovat.

Související příspěvky: