Co je dobrý a primární lék na kašel?

Obsah

Co je dobrý a primární lék na kašel?

Co je dobrý a primární lék na kašel?

Aconitum napellus 9 C - výborný a primární lék na prochladnutí, pocit prokřehnutí a zhoršení suchým chladem. Allium cepa 9 C - je lék první rýmy, „pšíkání“, vodnatého sekretu, otoku, odřeného nosu a slzení. Je vhodný při začínajících virózách, na kašel příliš vliv nemá.

Proč je černý kašel nakažlivější?

Černý kašel (dávivý kašel) je vysoce nakažlivé infekční onemocnění. Přenáší se z člověka na člověka vzdušnou cestou, především kašláním, kýcháním a smrkáním. Postiženy bývají osoby různého věku, nejnebezpečnější je onemocnění pro malé děti. (↑)

Jaké jsou léky na suchý kašel?

Na suchý kašel pomáhají antitusika (např. Tussin), léky tlumící kašel, jsou vhodná zejména na noc, i u takového kašle, který nedokážete jednoznačně zařadit. Z homeopatik pak pomůže Drosera nebo Rumex.

Jaké jsou léčebné metody kašle?

Při léčbě kašle můžete zvolit léky klasické medicíny, přírodní léčebné metody jako například homeopatii, ajurvédu, ale i domácí metody našich babiček. K těm nejčastějším babičkovský metodám patří: Odvar z cibule – vymačkejte jednu cibuli tak, aby z ní tekla štáva, do roztoku dejte 1 lžičku medu a podávejte několikrát denně.

Související příspěvky: