Jaké jsou typy seker?

Obsah

Jaké jsou typy seker?

Jaké jsou typy seker?

Typy seker 1 Kempingová. Kempingové, nebo také turistické, sekery jsou nejmenší, které v obchodech najdete. Jejich rozměry jsou malé... 2 Štípací. Nejrozšířenějším druhem seker jsou štípací – vhodné pro nachystání třísek na podpal nebo naštípání menších... 3 Kalač. Rozměry těchto seker jsou nesrovnatelné s ostatními ve výběru. Jsou to ty největší modely, které si poradí i s... More ...

Jak se používá sekera v potravinářství?

Podobně jako mnoho jiných nástrojů byla sekera v minulosti používána též jako sečná zbraň. Sekera se používá i v potravinářství k dělení větších kusů masa či k sekání kostí mrtvých zvířat, tedy v řeznictví. Sekeru používají i tesaři, dříve též dřevorubci, ale také například hasiči.

Co je dobrá sekera, nebo mačeta?

Dobrá sekera, nebo mačeta je pro outdoorové nadšence v mnoha situacích nezbytná. Bez ohledu na to, zda jde o založení kempu, stavbu přístřeší nebo sběr palivového dříví. Bez dobrého nástroje, můžete čelit neřešitelnému úkolu. Sekery a mačety byly používány po tisíce let k těžké práci a časem se vyvinuly do opravdových univerzálních nástrojů.

Související příspěvky: