Kdy začít s výsevem okurek?

Obsah

Kdy začít s výsevem okurek?

Kdy začít s výsevem okurek?

Okurky jsou náročné na teplo. Klesne-li teplota na 5 až 7 °C, objeví se poruchy růstu a při teplotě -1 °C rostliny hynou. Kdy tedy s výsevem okurek začít?

Co se pustit do nakládaných okurek?

Kromě nakládaček potřebujete už jen trochu zeleniny, nějaké to koření, ocet, vodu, cukr, pár snítek kopru, sklenice a dobře těsnící víčka a samozřejmě nemůže chybět recept na chutný lák. Pak už jen stačí dodržet pár základních pravidel a už za pár týdnů se můžete pustit do báječných domácích nakládaných okurek.

Kde se pěstují hybridní okurky?

U hybridních odrůd je vždy názvem odrůdy označení "F1" s dovětkem "hybridní osivo". Hybridní okurky se pěstují na venkovních záhonech i ve skleníku. Jejich vlastnosti jsou shodné co do výnosnosti a liší se raností, různou odolností vůči chorobám i odolností vůči chladu.

Jak se připravují přerostlé okurky?

Přerostlé okurky - tzv. hadovky - se oloupou, odstraní se z nich semínka a nakrájí se na malé kostičky. Ty se smíchají s nakrájenou cibulí a směs se ve sklenicích zalije klasickým základním nálevem. Po uzavření víčky se čalamáda steriluje při teplotě 85° Celsia 20 minut. Okurka je vynikající i při nachlazení a kašli!

Související příspěvky: