Co se projevuje bolestí žaludku?

Obsah

Co se projevuje bolestí žaludku?

Co se projevuje bolestí žaludku?

Jídlo i stres 1 Žaludek. Bolest žaludku se projevuje nevolností, zvracením, pálením žáhy, bolestmi a křečí v žaludku, pocitem tlaku a... 2 Střeva. Zrychlený pohyb střevních stěn má za následek průjem a bolesti břicha. ... Organismus se proti těmto bakteriím... 3 Žlučník. Projevují se pícháním v pravém podžebří, bolest může vystřelovat až do zad k pravé lopatce. More ...

Jak na zklidnění žaludku?

Na zklidnění. Pokud máte v důsledku zvracení žaludek hodně rozbouřený, první pomocí může být vychlazená Coca Cola. Zkuste ji po lžičkách, studenou a bez bublinek. Pokud v žaludku udržíte pár loků, můžete pomalu přejít na vlažný černý čaj. Na doplňování tekutin opravdu nezapomínejte, obzvláště, přidá-li se k vašemu onemocnění ještě i průjem.

Jaké jsou Příčiny zánětu žaludku?

Podrážděný žaludek dokáže člověka hodně potrápit. Gastritida, jak se zánět žaludku odborně nazývá, bývá způsobena buď dietní chybou, nebo nákazou – například bakteriemi nebo viry. Většinou sama odezní po pár dnech, výrazně tomu ale můžete pomoci správnou stravou. Která jídla jíst na zkažený žaludek?

Související příspěvky: