Proč jsem Flash odinstaloval nadobro?

Obsah

Proč jsem Flash odinstaloval nadobro?

Proč jsem Flash odinstaloval nadobro?

Adobe flash jsem ze svého systému odinstaloval nadobro někdy před více než půl rokem. Předtím jsem ho střídavě měl, střídavě ne - a to sice kvůli problémům s přehráváním videí na většině serverů. Tento důvod s příchodem HTML5 pominul, a tak se nyní můžete i vy osvobodit od kdysi mocného flashe. Proč ne Adobe Flash?

Proč je Flash zlý?

Flash je zlý. Mnoho lidí to ví, ale řádově mnohem více lidí ne. Tu na Wiki si můžete osvěžit, co je to (Adobe) Flash, a níže si povíme něco o tom, proč je zlý, proč ho nepoužívám, a proč byste eventuálně nemuseli ani vy. Adobe flash jsem ze svého systému odinstaloval nadobro někdy před více než půl rokem.

Co je Flash v prohlížečích?

Například prohlížeč Safari vyžaduje přímé povolení od uživatele o používání Flashe, Mozilla dává možnost Flash spustit v nastavení a Microsoft bude mít ve svých prohlížečích Edge jako výchozí hodnotu Flash zablokovaný, ale bude se moci znovu zapnout v nastavení jako ve Firefoxu. Co je Flash?

Proč je HTML5 rychlejší než Flash?

HTML5 je oproti Flash rychlejší, není tolik výkonově náročný a nyní už se používá skoro všude. Flash je jednoduše velice neefektivní a navíc se ukázalo, že plný chyb a bezpečnostních zranitelností. Jelikož HTML5 funguje na nativních funkcích a nepotřebuje žádný dodatečný plugin, tak je bezpečný a nepřináší riziko například při online platbách.

Související příspěvky: