Klepání v motoru může vycházet z rozvodu?

Obsah

Klepání v motoru může vycházet z rozvodu?

Klepání v motoru může vycházet z rozvodu?

Klepání v motoru může vycházet také z rozvodu. Frekvence zvuků je poloviční, protože se vačkový hřídel otáčí polovičními otáčkami klikové hřídel. Důvodem bývá opotřebení nebo poškození mechanismu rozvodu či příliš velká ventilová vůle. Chrastivý a pisklavý zvuk v motoru může znamenat také vytahaný řemen.

Může být klepání v motoru nežádoucí?

Klepání v motoru, které je nežádoucí a ohlašuje závadu, může pocházet z různých částí motoru. Jedná se například o klikový hřídel, ojniční ložisko, píst, pístní čep či rozvody. Závadu klikového hřídele poznáte podle kovového suchého zvuku, přičemž rychlost klepání se zvyšuje s rostoucími otáčkami.

Co může způsobit nepříjemné cukání motoru za jízdy?

Příčin, které ono nepříjemné cukání motoru za jízdy způsobuje, může být samozřejmě více. Jako už to ale bývá, neexistuje jedno řešení. Také podle odborníku bývá těžké konstatovat příčinu a chybu mnohdy neukáže ani provedená diagnostika. Někdy pomohou reálné zkušenosti a rady s řešením tohoto problémů.

Jaký je postup výměny žhavicích svíček?

Samotný postup výměny žhavicích svíček se zdá být dětinsky lehký, nicméně u motorů s přímým vstřikováním nafty vám může někdy způsobit bolesti hlavy. U moderních konstrukcí dieselových motorů jsou žhavicí svíčky dlouhé, protože musí dosáhnout až do válce, a ne pouze do předkomory, jako je tomu u starších provedení s nepřímým vstřikováním.

Související příspěvky: