Jaký je postup výměny žhavicích svíček?

Obsah

Jaký je postup výměny žhavicích svíček?

Jaký je postup výměny žhavicích svíček?

Samotný postup výměny žhavicích svíček se zdá být dětinsky lehký, nicméně u motorů s přímým vstřikováním nafty vám může někdy způsobit bolesti hlavy. U moderních konstrukcí dieselových motorů jsou žhavicí svíčky dlouhé, protože musí dosáhnout až do válce, a ne pouze do předkomory, jako je tomu u starších provedení s nepřímým vstřikováním.

Jaké jsou příčiny závady žhavící svíčky?

V případě závady jedné žhavící svíčky nemusí být start motoru přímo ohrožen, ale v okamžiku poruchy více žhavících svíček, nebo výpadku funkce celého systému žhavení, už může být start motoru problematický (obr.1). nepravidelný a hlučnější chod motoru (zvýšené mechanické namáhání klikového mechanismu a hlavy motoru prudším nárůstem tlaku ve válci),

Proč jsou žhavicí svíčky dlouhé?

U moderních konstrukcí dieselových motorů jsou žhavicí svíčky dlouhé, protože musí dosáhnout až do válce, a ne pouze do předkomory, jako je tomu u starších provedení s nepřímým vstřikováním. Dlouhé žhavicí svíčky způsobují více problémů kvůli jejich pružnosti.

Jaká je správná funkce žhavicích svíček?

Správná funkce žhavicích svíček ovlivňuje nejen samotný proces nastartování dieselového motoru, ale také jeho chod v prvních okamžicích, kdy se zahřívá. Samotný postup výměny žhavicích svíček se zdá být dětinsky lehký, nicméně u motorů s přímým vstřikováním nafty vám může někdy způsobit bolesti hlavy.

Související příspěvky: