Jak se projevuje chronická gastropatie?

Obsah

Jak se projevuje chronická gastropatie?

Jak se projevuje chronická gastropatie?

Chronická gastropatie se často vyskytuje bez jakýchkoli klinických projevů, ale během exacerbací se projevuje nevolností, erukací, uvolněnými stolice, pálením žáhy, bolestí. Klinika chronické gastropatie se zvýšenou a sníženou sekreci kyseliny chlorovodíkové je odlišná.

Jak se projevuje akutní gastropatie?

Akutní gastropatie se vyskytuje na krátkodobé expozici žaludeční poškození činidla (infekce, silné kyseliny, zásady, alkohol), které se projevují v epigastriu, nevolnost, regurgitace, zvracení, průjem. Na vyšetření, lékař konstatuje, suché a chlupatou jazyk s bílého květu, nadýmání, bolesti na pohmat, a někdy horečka.

Co se děje při gastritidě?

Při gastritidě rozumí změny žaludeční sliznice, potvrzené morfologickými studiemi, které jsou typické pro zánět. Aby byla tato diagnóza provedena, materiál (biopsie) se užívá endoskopií a provádí se její histologie.

Jaké jsou příčiny závratě hlavy?

Motání hlavy a závratě mohou mít mnoho příčin – z těch nejběžnějších jde o nadměrnou konzumaci alkoholu, kofeinu, nikotinu (také u abstinenčních příznaků), hlava se může motat také při dehydrataci, při infekčním onemocnění, při trémě a strachu. Závratě se objevují také v souvislosti s nízkým či vysokým tlakem, při migréně nebo při úpalu či úžehu.

Související příspěvky: