Jaký je obsah glutaminu v potravinách?

Obsah

Jaký je obsah glutaminu v potravinách?

Jaký je obsah glutaminu v potravinách?

Bohužel přesný obsah glutaminu v jednotlivých konkrétních potravinách není známý, protože ho nikdo zatím nezměřil. Vzhledem k tomu, že glutamin je nezbytnou součástí bílkovin, najdeme ho do určité míry prakticky ve všech potravinách. Pokud chcete zvýšit příjem glutaminu, stačí, když do vašeho jídelníčku zařadíte dostatek bílkovin.

Kde se nachází glutamin ve všech potravinách?

Vzhledem k tomu, že glutamin je nezbytnou součástí bílkovin, najdeme ho do určité míry prakticky ve všech potravinách. Pokud chcete zvýšit příjem glutaminu, stačí, když do vašeho jídelníčku zařadíte dostatek bílkovin. Shrnutí: Glutamin se nachází prakticky ve všech potravinách, ale jeho množství se značně liší.

Proč je glutamin zdraví škodlivý?

Protože glutamin je aminokyselina, kterou si lidské tělo samo tvoří a navíc se nachází ve většině potravin, které normálně jíme, není v rozumném množství zdraví škodlivý. Odhaduje se, že běžný člověk v potravě přijme zhruba 3 až 6 gramů glutaminu denně, i když skutečné množství závisí na druhu a množství potravin, které sníte ( 10 ).

Proč je glutamin přirozenou součástí potravin?

Glutamin je přirozenou součástí řady potravin. Podle odhadů ho při běžném způsobu stravování denně sníme zhruba 3 - 6 gramů, ale celkovémnožství do značné míry závisí na tom, co konkrétně jíme ( 10 ). Největší množství této aminokyseliny najdeme v živočišných výrobcích, protože obsahují hodně bílkovin.

Související příspěvky: