Co je investiční zlato?

Obsah

Co je investiční zlato?

Co je investiční zlato?

Co je investiční zlato? 1 Investiční zlato je uchovávatelem hodnoty. Disponuje kupní silou, která je víceméně už století stabilní. Tento drahý kov... 2 Jde o jakousi dlouhodobou investici, která může přinést pozitivní výnos. Investiční zlato je způsob, jak uchovat své... 3 Investiční zlato také znamená jisté postavení. Například investiční zlato ve formě zlatých mincí má i... More ...

Co je zlato?

Zlato (chemická značka Au, latinsky Aurum) je chemicky odolný, velmi dobře tepelně i elektricky vodivý, ale poměrně měkký drahý kov žluté barvy. Již od dávnověku byl používán pro výrobu dekorativních předmětů a šperků a jako platidlo.

Proč je zlato hojné?

Zlato je jeden z nejméně hojných prvků na Zemi, navíc má jedinečné fyzikální vlastnosti. To vysvětluje oblíbenost zlata v široké škále možných využití. Způsoby využití zlata se dají rozdělit na dvě velké skupiny – jednou je zlato jako uchovatel hodnoty a druhou zlato jako průmyslový kov. Velké ryzí zlato z Austrálie.

Proč je zlato cenný minerál?

Zlato přitahuje lidstvo od pradávna jako cenný kov a později i jako průmyslový minerál. Velký zájem budí také u sběratelů minerálů díky své estetice i vzácnosti. Zlato patří do skupiny mědi a krystalizuje v krychlové (kubické) soustavě.

Související příspěvky: