Jaká je platnost žádosti o připojení plynové přípojky?

Obsah

Jaká je platnost žádosti o připojení plynové přípojky?

Jaká je platnost žádosti o připojení plynové přípojky?

Po 12 měsících propadne její platnost i platnost žádosti a budete muset celý proces zopakovat. Jakmile budete mít vyřízenou smlouvu o připojení, můžete se pustit do výstavby a zřízení plynové přípojky, případně plynovodu. Smlouva, stejně jako schválení dokumentace distributorem, vám poslouží k získání stavebního povolení od stavebního úřadu.

Jaké jsou regulační stanice plynu?

Provozování a údržba regulační stanice (dále jen RS) plynu je definována v ČSN EN 12 186 a TPG 605 02. jsou správně instalovány, chráněny proti nečistotám, kapalinám, zamrznutí a jiným vlivům, které mohou ovlivnit funkci.

Co se týče stávajících plynových rozvodů?

Vzhledem k tomu, že většina stávajících plynových rozvodů je provedena klasickými šroubovými spoji, těsněnými konopím a fermeží, je nutné, aby se nezapomínalo provádění pravidelných revizí a kontrol plynu. Vlivem působení zemního plynu na těsnění ve šroubových spojích dochází k vysychání těsnícího materiálu a následným únikům plynu do okolí.

Co se stane po vybudování plynovodní přípojky?

Po vybudování plynovodu nebo plynovodní přípojky může nastat situace, kdy distributor projeví zájem plynárenské zařízení odkoupit či pronajmout. Čeká vás tedy ještě proces vyřešení majetkoprávních vztahů a ošetření praktické stránky užívání a údržby zařízení.

Související příspěvky: