Kde je zasadit maliny?

Obsah

Kde je zasadit maliny?

Kde je zasadit maliny?

Kam je zasadit, kdy sklízet a řezat, bývá pro zahrádkáře mnohdy neřešitelným rébusem. Pár rad vám pomůže hádanku rozluštit. První zmínky o malinách pocházejí z období 3. století př. n. l., kdy se divoce rostoucí plody používaly jako lék a prostředek proti stárnutí.

Kde se pěstuje maliník?

Pro maliník je ideální poloha orientovaná na jih, kam slunce svítí alespoň šest hodin denně. Na zastíněných místech keře sice bujně rostou, ale méně plodí. Mladé rostlinky maliníku se sázejí na podzim nebo časně zjara ve vzdálenosti 2,5 až 3 metry k opoře z drátěného pletiva nebo mezi dva dráty ukotvené k pevné konstrukci.

Jaké jsou odrůdy Malin?

Současný trh nabízí odrůdy žlutých, červených a fialových malin, od jednouplodících až po remontantní. Velkou úrodu však sklidí jen ten, kdo ví, jak se o keře postarat. Maliník vyžaduje kypré, písčitohlinité a hlinité propustné půdy, s mírně kyselou půdní reakcí.

Jaké jsou První zmínky o malinách?

První zmínky o malinách pocházejí z období 3. století př. n. l., kdy se divoce rostoucí plody používaly jako lék a prostředek proti stárnutí. Současný trh nabízí odrůdy žlutých, červených a fialových malin, od jednouplodících až po remontantní.

Související příspěvky: