Co jsou borůvky?

Obsah

Co jsou borůvky?

Co jsou borůvky?

Borůvky patří mezi drobné bobulovité ovoce a jsou blízkým příbuzným brusinek a dalších drobných bobulovin. Jednotlivé kuličky mají zhruba 5 - 16 mm v průměru a na jednom konci mají zakrnělý kalich ve tvaru korunky. Borůvky dozrávají postupně a mění barvu ze zelené na fialovou až modrou.

Co jsou brusnice borůvky?

Borůvky (celým správným názvem brusnice borůvka) jsou sladké drobné kuličky ovoce, které obsahují řadu důležitých živin, mají skvělou chuť a těší se velké oblibě.

Co jsou zahradní borůvky?

Naproti tomu zahradní borůvky (například Kanadská borůvka) jsou vyššího až keřovitého vzrůstu, jejich plody jsou větší, ale obsahují méně antioxidantů a živin. Borůvky patří mezi na živiny nejbohatší drobné bobuloviny. Vláknina: 4 gramy.

Proč jsou borůvky plné kalorií?

Obsah článku 1 Obsahují málo kalorií a přitom jsou plné živin 2 Borůvky patří mezi největší přírodní zdroje antioxidantů 3 Borůvky brání poškození DNA a chrání před stárnutím a rakovinou 4 Borůvky brání oxidaci cholesterolu v krvi 5 Borůvky snižují krevní tlak 6 Borůvky chrání před kardiovaskulárními chorobami 7 Borůvky zlepšují paměť a fungování mozku 8 Borůvky pomáhají v prevenci cukrovky More ...

Související příspěvky: