Proč je Aloe vera konzumována jako projímadlo?

Obsah

Proč je Aloe vera konzumována jako projímadlo?

Proč je Aloe vera konzumována jako projímadlo?

Ovšem slupka listu a žlutá vrstva přímo pod ní, jsou považovány za potenciálně nebezpečné a tudíž nevhodné ke konzumaci. Aloe vera by neměla být konzumována těhotnými či kojícími ženami, dětmi do 12 let a staršími lidmi. Aloe může rovněž působit jako projímadlo, proto by neměla být již kombinována s žádnými laxativy.

Kdy použít gel z aloe vera?

Gel z aloe vera je vhodný pro osoby, které chtějí posílit imunitu či mají zvýšenou hladinu cholesterolu. Mohou ji užívat i osoby se zvýšenou hladinou cukru v krvi, ale bez vědomí lékaře by ji měli užívat pouze ti, co neužívají léky předepsané lékařem (ti se musí nejprve s lékařem domluvit).

Zda se jedná o doplněk stravy s Aloe vera?

Při výběru přípravku s aloe vera si rozhodně dejte pozor na to, zda doplněk stravy obsahuje jen čistý aloe vera gel z vnitřku listu a že neobsahuje také zpracovanou kůru listů, která má již zmíněný silně projímavý účinek. To by měl výrobce jednoznačně deklarovat v popisu přípravku.

Co byste chtěli vyzkoušet při užívání aloe vera?

Pokud byste přece jenom chtěli vyzkoušet pozitivní účinky této rostliny při vnitřním užívání, navštivte raději kamennou lékárnu a poptejte se po gelu z aloe vera.

Související příspěvky: