Jak fungují přípravky pro bazénovou vodu?

Obsah

Jak fungují přípravky pro bazénovou vodu?

Jak fungují přípravky pro bazénovou vodu?

Hodnota pH je základním parametrem vody. Přípravky pro péči o bazénovou vodu fungují pouze při neutrální hodnotě pH, tedy v rozmezí 7,0 až 7,4. Například při pH 7,5 fungují chlorové přípravky už jen z 20 %!

Jak provést výměnu vody v bazénu?

2) Provedeme částečnou nebo úplnou výměnu vody v bazénu. Minimálně jednou za 3 roky doporučujeme kompletní vypuštění vody a vyčištění stěn bazénu přípravkem ZÁKLADNÍ ČISTIČ, který snadno odstraní veškeré vápenaté usazeniny. I v tenké vrstvě usazeného vodního kamene se velmi dobře daří řasám.

Které jsou usazeniny v bazénu?

Většinou jde o vodní kámen a kovy, které se kvůli výkyvům teplot z vody postupně sráží na stěny bazénu. Do těchto usazenin pak může prorůstat řasa a další organické znečištění. Hladké stěny jsou jedním z předpokladů hygienicky čisté vody. ČISTIČ OKRAJŮ BAZÉNŮ čistí mastnou linku, která se tvoří podél hladiny vody.

Jak odstranit usazeniny na stěnách bazénu?

ZÁKLADNÍ ČISTIČ odstraňuje veškeré pevné usazeniny na stěnách bazénu. Většinou jde o vodní kámen a kovy, které se kvůli výkyvům teplot z vody postupně sráží na stěny bazénu. Do těchto usazenin pak může prorůstat řasa a další organické znečištění. Hladké stěny jsou jedním z předpokladů hygienicky čisté vody.

Související příspěvky: