Kde je platnost zelené karty?

Obsah

Kde je platnost zelené karty?

Kde je platnost zelené karty?

Seznam všech zemí, na které se vztahuje platnost zelené karty, najdete viditelně zobrazený na přední straně. V případě, že jedete do jiného státu, musíte zaplatit hraniční pojištění. Kromě zemí je na zelené kartě uvedena kromě Vašeho jména i registrační značka vozidla a také období, na které je automobil pojištěn.

Co je na zelené kartě uvedeno?

Kromě zemí je na zelené kartě uvedena kromě Vašeho jména i registrační značka vozidla a také období, na které je automobil pojištěn. Je uveden i druh vozidla, jeho značka a doplněny užitečné kontaktní informace, zpravidla na užitečnou asistenční službu.

Co je zelená karta?

Zelená karta 1 Zelená karta je mezinárodní osvědčení o platném pojištění odpovědnosti z provozu vozidla. 2 Bez zelené karty řidiči nesmí s autem vyjet na veřejnou komunikaci, ani do zahraničí. 3 Na zelené kartě je seznam zemí, ve kterých platí pojištění odpovědnosti. Pokud je země přeškrtnutá, musí si řidič před... 4 V České republice zatím název „zelená karta“ zůstává. Je tak... More ...

Co je povinné ručení Zelená karta?

Jelikož toto tzv. povinné ručení musí mít ze zákona sjednán každý vlastník vozidla, patří zelená karta mezi doklady, které mají povinnost mít při sobě všichni řidiči. Zelená karta byla původně určena čistě pro zahraniční cesty, v České republice se stačilo prokázat potvrzením o zaplacení povinného ručení.

Související příspěvky: