Kde je vhodné hortenzie umístit?

Obsah

Kde je vhodné hortenzie umístit?

Kde je vhodné hortenzie umístit?

Hortenzie je třeba umístit na světlé, ale nikoliv přímým sluncem osluněné místo, kde budou navíc chráněny před prudkým větrem a průvanem. Nejlépe se jim daří v polostínu a bez problémů zvládají i stín. Ideální teplota v letním období se pohybuje v rozmezí 20 až 25 °C.

Kde pěstovat hortenzie?

Hortenzie můžete pěstovat na záhonech, některé jsou pěstovány jako popínavá rostlinka, kterou ozdobíte pergolu, zeď či plot. Takovou je například řapíkatá hortenzie, která nevyžaduje velkou péči. Taktéž je možné některé druhy hortenzie pěstovat v nádobách nebo stromkových tvarech.

Kdy dorůstají hortenzie?

Hortenzie (Hydrangea) jsou okrasné rostliny z čeledi hortenziovitých, které jsou hojně pěstovány v parcích a zahradách. Nejčastěji dorůstají výšky 1 až 1,5 metru, existují však takové druhy, které mohou dorůst až 3 metrů.

Jaké jsou světelné podmínky hortenzií?

Před samotnou výsadbou hortenzií je stejně jako u jiných rostlin nutné zvážit světelné podmínky daného stanoviště. Zatímco Hydrangea macrophylla, nebo-li hortenzie velkolistá, preferuje sice světlé, ale spíše polostinné až stinné stanoviště (ve stínu později nasazuje květy), Hydrangea paniculata, nebo-li Hortenzie latnatá, si spíše libuje na plném slunci, které ...

Související příspěvky: