Jak dlouho jsou odpisy nehmotné?

Obsah

Jak dlouho jsou odpisy nehmotné?

Jak dlouho jsou odpisy nehmotné?

nehmotné výsledky výzkumu a vývoje – 36 měsíců, zřizovací výdaje – 60 měsíců, ostatní nehmotný majetek – 72 měsíců. Odpisy se přitom počítají s přesností na celé měsíce, počínaje následujícím měsícem po „měsíci zařazení“. Lze stanovit i odpisy denní, a to u majetku s právem užívání na dobu určitou.

Jaké jsou odpisy dlouhodobého hmotného majetku?

Daňové odpisy dlouhodobého hmotného majetkuOdpisováním se pro účely zákona o daních z příjmůrozumí zahrnování odpisů z hmotného majetku evidovaného v majetku poplatníka, který se vztahuje k zajištění zdanitelného příjmu do výdajů (nákladů) k zajištění tohoto příjmu.

Je možné přerušení účetních odpisů?

Přerušení není možné u účetních odpisů, kde by to vedlo k narušení věrného a poctivého obrazu účetnictví, u daňových odpisů to možné je. ZDP § 26 odst. 8 uvádí, že odpisy "není poplatník povinen uplatnit, přitom odpisování lze i přerušit, ale při dalším odpisování je nutné pokračovat způsobem, jako by odpisování přerušeno nebylo".

Jak dlouho jsou odpisy zařazení?

software – 36 měsíců, nehmotné výsledky výzkumu a vývoje – 36 měsíců, zřizovací výdaje – 60 měsíců, ostatní nehmotný majetek – 72 měsíců. Odpisy se přitom počítají s přesností na celé měsíce, počínaje následujícím měsícem po „měsíci zařazení“. Lze stanovit i odpisy denní, a to u majetku s právem užívání na dobu určitou.

Související příspěvky: