Kde musí být vejce uchovávány?

Obsah

Kde musí být vejce uchovávány?

Kde musí být vejce uchovávány?

Vejce musí být od výrobce až po prodej konečnému spotřebiteli uchovávána v suchu, chráněna před sluncem a skladována a přepravována v chladu při nekolísavé teplotě prostředí nejvýše +18 °C. Správně skladované vejce by mělo být dobře použitelné i po 28 dnech.

Jak dlouho vařit vejce?

Jak dlouho vařit vejce? 3 minuty pro ztracená vajíčka (pošírovaná) 5 minut pro vajíčka naměkko 7 minut pro vajíčka nahniličko (s tekutým středem)

Co je vejce jako vejce?

Ale není vejce jako vejce, a tak se o některých druzích zmíníme více. Vejce musí být od výrobce až po prodej konečnému spotřebiteli uchovávána v suchu, chráněna před sluncem a skladována a přepravována v chladu při nekolísavé teplotě prostředí nejvýše +18 °C. Správně skladované vejce by mělo být dobře použitelné i po 28 dnech.

Jaké je čas vaření vejce?

vejce dáváme do vody studené. Vody dáme dost, asi tak jeden centimetr nad vajíčka. Pak dáme rendlík na silný plamen a přivedeme studenou vodu k varu. V této chvíli ztlumíme plamen, aby voda jen probublávala. Vejce naměkko žloutek jemný a ještě tekutý, čas vaření 2-3 minuty. Vejce nahniličko bílek tuhý a žloutek polotuhý, čas varu 4 minuty.

Související příspěvky: