Jak správně čistit zuby dětem?

Obsah

Jak správně čistit zuby dětem?

Jak správně čistit zuby dětem?

Sedm otázek a odpovědí o čištění zubů 1 Jak správně čistit zuby dětem U dětí je třeba začít čistit již od prvního zoubku. Nejdříve se používají měkké kartáčky určené pro nejmenší, pasta ze začátku není potřeba. ... 2 Jak správně čistit zuby dospělým Pro dospělé je nejvhodnější technika, při které přiloží kartáček pod úhlem asi 45 stupňů tak, aby jeho vlákna směřovala k dásni. ... 3 Jak často si zuby čistit Alespoň dvakrát denně, ideální by bylo po každém jídle. Mezizubní prostory stačí čistit jednou denně, nejlépe večer. ...

Jaké jsou způsoby čištění zubů?

Čistíme hlavně oblast krčků zubů, kdy se část vláken kartáčku dotýká dásně a druhá samotného zubu. Jiným způsobem čištění zubů je čištění stahováním směrem od dásně ke konci zubu. Tímto způsobem očistíte každý zub, stahování zabezpečí odstranění zubního povlaku z oblastí, ve kterých se hromadí.

Jak čistit zubní oblouky?

Kartáček přikládáme na zuby ideálně pod úhlem 45° a jemnými krouživými pohyby přejedeme oba zubní oblouky od předních po zadní zuby, a to nejdříve po vnější a potom po vnitřní straně. Čistíme hlavně oblast krčků zubů, kdy se část vláken kartáčku dotýká dásně a druhá samotného zubu.

Související příspěvky: