Co najdete v tvarohu?

Obsah

Co najdete v tvarohu?

Co najdete v tvarohu?

V tvarohu najdete i spoustu vitaminů a minerálů – vitamin B6, B12, A, C, D, E, riboflavin (B2), thiamin, kyselinu listovou a dokonce i betakaroten. Minerály se z tvarohu velmi dobře vstřebávají díky mléčnému cukru (laktóze), který se mění na kyselinu mléčnou.

Jak funguje tvaroh k večeři?

Tvaroh normalizuje proces krvetvorby, nervového systému a metabolismu. Rozhodně tedy neuděláte chybu, když si na něm pochutnáte k večeři, protože podporuje dobré zdraví a spánek. V tvarohu najdete i spoustu vitaminů a minerálů – vitamin B6, B12, A, C, D, E, riboflavin (B2), thiamin, kyselinu listovou a dokonce i betakaroten.

Co jsou léčivé účinky tvarohu?

Léčivé účinky tvarohu 1 Tvaroh má vysoký obsah mléčných bílkovin, které přispívají k růstu svalové hmoty. 2 Je vhodný při redukční dietě (zasytí na několik hodin). 3 Tvarohový zábal lze použít při angíně, vhodný je i na bolest kloubů, šlach a svalů. 4 Vytahuje z těla horkost, proto se využívá při horečkách. 5 Lze jej využít na popáleniny či štípnutí hmyzem. 6 Pro kojící matky je ideální na záněty prsou.

Co jsou tvarohové zábaly?

Tvarohové zábaly patří mezi staré osvědčené receptury, které pomáhají ulevit při mnoha zdravotních problémech. Jedná se o zcela přírodní metodu, kterou lze bez obav použít i u dětí.

Související příspěvky: