Jak postupovat při koupi pozemku?

Obsah

Jak postupovat při koupi pozemku?

Jak postupovat při koupi pozemku?

Jak postupovat 1 Postup při koupi pozemku. Důležitá je především lokalita. Velmi žádané jsou pozemky na prodej v Praze – konkrétně v... 2 Koupě pozemku a katastr nemovitostí. Před koupí jakékoliv nemovitosti včetně pozemku je nutné zkontrolovat aktuální... 3 Smlouva o koupi pozemku. Kupní smlouva na pozemek musí mít písemnou formu a podpisy obou stran musí být úředně ověřené. More ...

Kdo platí daň z koupě pozemku?

Daň z koupě pozemku. Od 1. listopadu 2016 platí daň vždy kupující strana. Sazba daně je 4 % ze základu daně. Základ daně vychází buď z kupní ceny uvedené ve smlouvě, nebo ze 75 % tzv. směrné hodnoty nemovitosti. Jedná se o údaj, který určuje finanční úřad na základě typu, polohy a charakteru nemovitosti.

Jak na daňové přiznání u nákupu pozemku?

Jak na daňové přiznání u nákupu pozemku 1 Daňové přiznání je nutné odevzdat do konce 3. kalendářního měsíce po měsíci, v němž bylo vloženo vlastnické právo do katastru nemovitostí. V této lhůtě musíte daň také uhradit. 2 Podáváte ho na finančním úřadě, v jehož obvodu územní působnosti se kupovaný pozemek nachází (nevycházíte z vašeho současného bydliště). 3 Musí obsahovat kopii kupní smlouvy a kopii potvrzení katastrálního úřadu o provedení vkladu.

Související příspěvky: