Může starobní důchodce uzavřít i na dobu neurčitou?

Obsah

Může starobní důchodce uzavřít i na dobu neurčitou?

Může starobní důchodce uzavřít i na dobu neurčitou?

Nový pracovní poměr může starobní důchodce uzavřít i na dobu neurčitou. ... Když se důchodce ocitne v pracovní neschopnosti víckrát během jednoho kalendářního roku, platí stejný limit – nemocenskou může pobírat v součtu maximálně 70 dní v roce.

Kde je jednorázový příspěvek k důchodu?

V srpnu 2020 se v médiích objevila informace o jednorázovém příspěvku k důchodu, který má být vyplacen v prosinci 2020 (okolo Vánoc) v částce zhruba 4.000 až 6.000 Kč. V tuto chvíli není dohodnuto, natož schváleno, kdo, kdy a za jakých podmínek by mohl mít na toto rouškovné pro důchodce nárok.

Kdy dojde ke zvýšení základní výměry důchodu?

Valorizace důchodů v roce 2020. Od lednové splátky důchodu v roce 2020 dojde ke zvýšení základní výměry důchodu o 220 Kč z 3.270 Kč na 3.490 Kč a ke zvýšení procentní výměry důchodu o 5,2 %. Procentní výměra důchodu se dále zvýší o dalších 151 Kč.

Jak získat jednorázový příspěvek pro důchodce?

Jednorázový příspěvek 2020 – rouškovné pro důchodce 2. září 2020 schválila vláda návrh zákona, díky kterému získají důchodci nárok na jednorázový příspěvek 5.000 Kč. Podle tohoto návrhu budou mít na jednorázový příspěvek (tzv. rouškovné) nárok poživatelé starobních (vč. předčasných), invalidních ...

Související příspěvky: