Jak změnit barvu RGB?

Obsah

Jak změnit barvu RGB?

Jak změnit barvu RGB?

Pokud má například barva RGB hodnotu R rovnou 100, příkaz Invertovat změní hodnotu R na 155 (255 – 100 = 155). Změní každou složku barvy na novou hodnotu, na základě součtu nejvyšších a nejnižších hodnot RGB ve vybrané barvě.

Jak uložit barvu vzorníku?

Chcete-li odstín uložit jako políčko vzorníku, přetáhněte barvu do panelu Vzorník nebo v panelu Vzorník klepněte na tlačítko Nové políčko. Odstín se uloží se stejným názvem jako základní barva, ale k jeho názvu se přidají procenta odstínu. Pokud například uložíte 50 % odstín barvy „Blankytná modrá“, políčko se bude jmenovat „Blankytná modrá 50 %“.

Jak zkombinovat barvu?

Zkombinuje barvy tak, že zvolí nejvyšší hodnotu pro každou z barevných složek. Pokud například Barva 1 má 20 % azurové, 66 % purpurové, 40 % žluté a 0 % černé; a Barva 2 má 40 % azurové, 20 % purpurové, 30 % žluté a 10 % černé, výsledná tvrdá barva bude mít 40 % azurové, 66 % purpurové, 40 % žluté a 10 % černé.

K čemu se uloží odstín barvy?

Odstín se uloží se stejným názvem jako základní barva, ale k jeho názvu se přidají procenta odstínu. Pokud například uložíte 50 % odstín barvy „Blankytná modrá“, políčko se bude jmenovat „Blankytná modrá 50 %“. Vyberte objekty, jejichž barvy chcete invertovat.

Související příspěvky: