Co mám dělat, když používám zapalovací svíčku?

Obsah

Co mám dělat, když používám zapalovací svíčku?

Co mám dělat, když používám zapalovací svíčku?

Tedy pokud použiji do motoru schválenou zapalovací svíčku, u níž je jejím výrobcem uvedený výměnný interval 30.000 km, mohu tolik kilometrů skutečně bez obav svíčku používat, pokud motor, v němž je osazena, používám standardním způsobem (LPG není standardní způsob!!! – viz níže).

Jak je životnost zapalovacích svíček dána?

Životnost zapalovacích svíček je dána několika parametry. Voton.cz autodíly připravil obsáhlý článek o tom, jak životnost ovlivňuje interval výměny zapalovací svíčky, tedy jak často je třeba svíčky měnit, jak správně vybrat svíčku podle auta, aby vydržela co nejdéle, a jak předejít chybám ve výběru tak, aby výkon svíčky byl optimální.

Jak vyměnit zapalovací svíčky?

1 S výměnou zapalovací svíčky počkejte, až vychladne motor. Zapalovací svíčky se zahřívají na velmi vysokou teplotu – s... 2 Umístění zapalovacích svíček v motoru naleznete v uživatelské příručce svého vozu. 3 Ujistěte se, že máte zapalovací svíčky Champion ®, které jsou vhodné pro váš vůz. Správné číslo dílu naleznete v... 4 Svíčky vyměňujte jednu po druhé – pořadí zapalování... More ...

Jaký je interval výměny zapalovacích svíček?

Interval výměny je vždy uveden v typovém listu katalogu výrobce svíčky. Z tohoto odstavce tedy pro uživatele vyplývá, že je vhodné používat pouze schválený typ zapalovacích svíček a spolehnout se na deklarované vlastnosti a výměnný interval.

Související příspěvky: