Lze nabíjet 6V baterii?

Obsah

Lze nabíjet 6V baterii?

Lze nabíjet 6V baterii?

Re: Lze nabíjet 6V baterii 14V zdrojem ? Pro doplnění uvádím, že jak již bylo správně řečeno, napětí nabíječky musí být vždy vyšší než napětí Aku.

Co je mezi bateriemi 6V a 12V?

Také záleží na tom, (jak již bylo napsáno) co je mezi zdrojem a baterií. Dělaly se nabíječky které mohly nabíjet automobilové baterie 6V i 12V bez nutnosti přepínání. Tyto nabíječky byly konstrukčně řešené tak, že prostě větší proud nedají a přitom nejsou přetížené.

Jak se dobíjely baterie do motocyklů?

Po vyučení v , ,kolbence,, jsme dobíjeli i 6V baterie do motocyklů ze zásuvek tehdy 220V. Stačila na to jenom dioda a 500W žárovka. Ale pravda, vydržely jenom jednu sezonu... Rev.tech. E2/A, elektroinstala ce, hromosvody, práce pomocí horolezecké techniky, pravidelné kontroly Přenosných hasících přístrojů dle MV ČR č.246/2001Sb.

Jak dlouho vydržely motocyklové baterie?

Motocyklové baterie bývaly takové specifikum, oproti automobilovým akku měly vždy výrazně nižší životnost. Pamatuji doby, kdy mi autobaterie (ještě v provedení zalévaném nahoře asfaltem) vydržela 5 let, ale stejná verze motocyklové pouze od jara jednoho roku do podzimu příštího - čili dvě sezony.

Související příspěvky: