Jak čistit mosazi?

Obsah

Jak čistit mosazi?

Jak čistit mosazi?

Měď čistěte hadříkem namočeným do citronové šťávy se solí či horkého octa se solí. Na chrom posypte suchý hadřík moukou. Na čištění mosazi pokapejte suchý hadřík směsí ze stejných dílů soli a mouky s octem.

Jak čistit octem?

30 tipů, jak čistit octem: Ničí plíseň, vybělí i změkčuje! Nechybí v žádné domácnosti. V kuchyni bychom se bez něj neobešli. Jenže ocet toho dokáže mnohem víc, než jen okyselit zálivku na salát.

Jak čistit mosazné předměty?

Čištění mosazných předmětů pomocí domácích prostředků 1 Kyselina citrónová - kyselinu citrónovou má ve spíži snad každý, aby také ne. Vždyť je to to nejuniverzálnější, co v domácnosti můžete mít. ... 2 Ocet a sůl - podobně jako kyselina citrónová působí i roztok octu a soli. Postup je stejný jako u kyseliny citrónové. ... 3 Olivový olej - i olivový olej může vstoupit do hry o čistější mosaz. Zašlý svícen nebo kliky ponoříme do olivového oleje, kde necháme 24 hodin působit. Pak jen doleštíme.

Jaké jsou metody čištění mosazi?

Kromě zmíněných metod čištění mosazi existují i takzvané „babské rady“, které zahrnují čištění pomocí kečupu, bílého jogurtu či octa se solí. Všechny ze zmíněných ingrediencí totiž obsahují kyseliny, které snadno rozpouští špínu a kal. Kečup či bílý jogurt stačí po dobu 10 minut potřít povrch mosazi a poté pouze setřít hadříkem.

Související příspěvky: