Kdo je řidičský průkaz v USA?

Obsah

Kdo je řidičský průkaz v USA?

Kdo je řidičský průkaz v USA?

Řidičský průkaz ("Driver's License" / drájvrz lajsn's / nebo jenom "License") v USA je plastová kartička velikosti platební karty. Ostatně řidičáky této velikosti se začaly vydávat i u nás od 1. května 2004, po vstupu do EU, a cca od roku 2012 budou v tomto formátu i občanské průkazy.

Můžete vlastnit řidičský průkaz v Evropské unii?

V Evropské unii můžete vlastnit pouze jeden řidičský průkaz. Pokud se přestěhujete do jiné země EU, o vydání nového (místního) řidičského průkazu si tedy obvykle zažádat nemusíte. Je však možné si nechat průkaz v nové zemi dobrovolně vyměnit za nový.

Kde je platnost řidičského průkazu v Unii?

Některé členské státy Unie mohou uznávat platnost řidičského průkazu vydaného v zemi, která není členem EU. Vlastníte-li řidičský průkaz některé země EU, který jste dostali výměnou za průkaz ze země mimo Unii, a chcete se přestěhovat do jiné země Unie, není jisté, že tam bude váš průkaz uznán.

Kdy platí řidičské průkazy v EU?

Řidičské průkazy EU platí ve Spojeném království do 31.prosince 2020. Řidičské průkazy Spojeného království platí v EU do 31.prosince 2020. Od 1. ledna 2021 poskytují informace o nových pravidlech příslušné vnitrostátní orgány.

Související příspěvky: