Proč pěstovat sukulentní rostliny?

Obsah

Proč pěstovat sukulentní rostliny?

Proč pěstovat sukulentní rostliny?

Sukulentní rostliny jsou typickými obyvateli polopouští a pouští kolem obratníku, takže milují subtropické a tropické klima. Proto základem úspěšného pěstování těchto rostlin je napodobení jejich domácího klimatu.

Co jsou sukulentní rostliny?

Největší čeledi jsou kosmatcovité, ale bohaté na sukulenty jsou i čeledi krasulovitých, pryšcovitých, také rody haworthia, gasteria, senécio, aloe a mnoho dalších obsahují také sukulentní druhy. Sukulentní rostliny jsou typickými obyvateli polopouští a pouští kolem obratníku, takže milují subtropické a tropické klima.

Jak pěstovat sukulenty?

Nechte se inspirovat sukulenty - rostlinami, které jsou krásné, barevné a nenáročné. Řekneme vám, jak je pěstovat, proč je pro ně světlo důležitější než voda a hlavně kdy je zalévat! Projděte si našeho průvodce pěstováním sukulentů, který se hodí začátečníkům stejně jako zkušeným pěstitelům těchhle pouštních krásek.

Kdo jsou Nejznámějšími sukulenty?

Nejznámějšími sukulenty jsou kaktusy z čeledi Cactaceae. Dále jsou také populární druhy z rodu Aizoaceae a Crassulaceae. V přirozeném prostředí se kaktusy vyskytují převážně v poušti a v horách.

Související příspěvky: