Jak propláchnout borůvky?

Obsah

Jak propláchnout borůvky?

Jak propláchnout borůvky?

Borůvky důkladně propláchněte, přesypejte do hrnce a prudce povařte. Broskve ponořte na několik vteřin do vroucí vody, ihned je přelijte studenou vodou a oloupejte je. Rozkrojte, vyjměte pecku a dužninu nakrájejte na kostičky.

Jak se pěstovat borůvky přes zimu?

Borůvky přes zimu odpočívají a u námi vybraných odrůd, které jsou nejvhodnější pro pěstování ve střední Evropě je potřeba, aby alespoň dva měsíce byli přes zimu v prostředí kde je teplota méně, než 6 stupňů. Ot: Někdo radí sázet borůvky na sluníčko, jiný zase do polostínu, kde je pravda?

Jaké jsou borůvkové odrůdy?

Dáváme dohromady knihu o borůvkách, tak vám zatím pošlu jen několik detailních informací k odrůdám, které by u vás mohli být v pořádku. Zkráceně však: Chanticleer - nejranější, zraje kolem 10.7. dorůstá do 150cm, kvetepozději a dozrává brzy tzn. že ji minou májové mrazíky.

Co jsou borůvky plné vitamínů?

Borůvky jsou plné vitamínů. Borůvky obsahují velké množství vitaminu C a množství antioxidantů, jsou zvlášť bohaté na karoten chránící imunitní systém a tělní buňky před volnými radikály, obsahují prospěšné třísloviny, jako je tanin a zároveň se mohou pochlubit vysokým obsahem železa. Borůvky v číslech. 110 gramů borůvek působí dvakrát tak ...

Související příspěvky: