Co je povinnost zimních pneumatik v zahraničí?

Obsah

Co je povinnost zimních pneumatik v zahraničí?

Co je povinnost zimních pneumatik v zahraničí?

Povinnost zimních pneumatik v zahraničí Nemusíte se chystat na zimní dovolenou, aby jste se zamysleli nad tím, jak zahraniční země přistupují k povinnosti mít zimní pneumatiky. I v zahraničí totiž narazíte na úseky, kde je nutné mít zimní obutí celoročně.

Kdy je povinné mít zimní pneumatiky?

Povinnost zimních pneumatik 2020/2021. Od 1. listopadu je dle zákona povinné mít nazuté na automobilu zimní pneumatiky. V některých případech je možné i po prvním listopadu jezdit stále na letních pneu. Někde použití zimních pneumatik přikazuje značka celoročně.

Jak zjistit hloubku dezénu pneumatiky?

Jak spolehlivě určit hloubku dezénu pneumatiky? 1 Ukazatel opotřebení. Drážky běhounu bývají často vybaveny gumovými destičkami, které jsou rozmístěny ve středu... 2 Číselný ukazatel opotřebení. U tohoto systému se nejčastěji lze setkat u dražších značek pneumatik Nokian a Matador. 3 Měření mincí. Tato možnost měření není mezi experty doporučována, dá se ovšem použít jako... More ...

Co znamená označení celoročních pneumatik?

Pro použití celoročních pneumatik je nutné, aby měly označení M+S, což znamená Mud and Snow (Bláto a Sníh). Většina celoročních pneumatik toto označení má, je ale lepší se o tom vždy přesvědčit. Stejně jako u zimních pneumatik je navíc nutné, aby měly v zimě minimálně 4milimetrovou hloubku.

Související příspěvky: