Může být ztráta zelené karty nahlášena neprodleně?

Obsah

Může být ztráta zelené karty nahlášena neprodleně?

Může být ztráta zelené karty nahlášena neprodleně?

Ztráta zelené karty by měla být nahlášena neprodleně pojišťovně, předložíte pojistnou smlouvu, na jejímž základě Vám bude vyhotovena nová. Mezi zásadní záležitosti patří pořízení duplikátu zelené karty. Nejde pouze o případ, kdyby se Vám karta ztratila.

Proč je zelená karta vytisknuta?

A na závěr ještě malá poznámka: Zelená karta je pouze název průkazu – ve skutečnosti barva není zákonem stanovena. Může být tedy vytisknuta i na bílý papír, což se týká především případu, že Vám přijde e-mailem. Stále se však bohužel najdou méně znalí úředníci či policisté, kteří jinou než zelenou barvu neuznají.

Kde je platnost zelené karty?

Seznam všech zemí, na které se vztahuje platnost zelené karty, najdete viditelně zobrazený na přední straně. V případě, že jedete do jiného státu, musíte zaplatit hraniční pojištění. Kromě zemí je na zelené kartě uvedena kromě Vašeho jména i registrační značka vozidla a také období, na které je automobil pojištěn.

Co je na zelené kartě uvedeno?

Kromě zemí je na zelené kartě uvedena kromě Vašeho jména i registrační značka vozidla a také období, na které je automobil pojištěn. Je uveden i druh vozidla, jeho značka a doplněny užitečné kontaktní informace, zpravidla na užitečnou asistenční službu.

Související příspěvky: