Proč zmrazovat zeleninu do mrazáku?

Obsah

Proč zmrazovat zeleninu do mrazáku?

Proč zmrazovat zeleninu do mrazáku?

Zelenina, která má vysoký obsah vody, do mrazáku ale nepatří. Jednoduše kvůli tomu, že se z ní po rozmrazení stane kaše, která chutná úplně jinak než původně. Zeleninu, jako jsou okurky, rajčata, papriky, brambory, ředkvičky, listové saláty nebo například cibule, proto zmrazujte jen tepelně upravenou, nikdy syrovou.

Jak můžete máslo zmrazit?

Máslo můžete mít zmrazené až šest měsíců. Po delší době by se vám ale mohlo zkazit. Nechte ho jen rozmrazit přes noc, ráno bude chutnat jako čerstvé. Když vám zbude ušlehaná smetana, nastříkejte na talíř nebo podnos úhledné kopečky a dejte je zmrazit.

Jak zmrazit žloutky?

Pokud vám zbudou žloutky, dejte je do krabičky, zalijte olejem a zmrazte. Po rozmrazení žloutky vyndejte z oleje a můžete je zpracovat jakýmkoliv běžným způsobem. Nikdy ale nezmrazujte vařená nebo smažená vejce, protože po rozmrazení mají gumovou konzistenci. Ano, můžete zmrazit i mléko!

Jak připravit šlehačku na kávu?

Když vám zbude ušlehaná smetana, nastříkejte na talíř nebo podnos úhledné kopečky a dejte je zmrazit. Když šlehačka ztvrdne, kopečky uvolněte nožem a vložte do mikrotenového sáčku a do mrazničky. Budete tak mít připravenou šlehačku na vídeňskou kávu nebo třeba dozdobení dezertů.

Související příspěvky: