Může holandský zaměstnavatel odesílat peníze na zahraniční účet?

Obsah

Může holandský zaměstnavatel odesílat peníze na zahraniční účet?

Může holandský zaměstnavatel odesílat peníze na zahraniční účet?

Většina holandských zaměstnavatelů nerado odesílá peníze na zahraniční účet, může se vám tedy hodit účet holandský. Jednou z nejvíce nabízených pracovních pozic je servírka nebo barman, jednoduše práce v oblasti cestovního ruchu.

Jaký je požadavek zaměstnavatele na holandštinu?

Zaměstnavatel na vás může mít požadavek, že když vás přijme do práce, začnete docházet na kurzy holandštiny. Je zde používaný částečný úvazek mnohem více, než v České republice. Vzhledem k členství Nizozemska v Evropské unii nepotřebujete k práci zde žádné pracovní povolení ani povolení k pobytu.

Co můžete slyšet v Nizozemsku?

Vzhledem k mnoha přistěhovalcům můžete v Nizozemsku slyšet i němčinu, francouzštinu nebo italštinu. Zaměstnavatel na vás může mít požadavek, že když vás přijme do práce, začnete docházet na kurzy holandštiny. Je zde používaný částečný úvazek mnohem více, než v České republice.

Jak dlouhý je pracovní týden v Holandsku?

Obvyklý pracovní týden je dlouhý pět dní, ale můžete se v Holandsku setkat i se čtyřdenním pracovním týdnem a právě devítihodinovou pracovní dobou. Slaví se zde 10 oficiálních svátků, které ale v některých oborech nemusí znamenat volno.

Související příspěvky: