Co se stalo s smlouvou po telefonu?

Obsah

Co se stalo s smlouvou po telefonu?

Co se stalo s smlouvou po telefonu?

V tomto případě nešlo o klasické sjednání smlouvy po telefonu, ale zákaznice byla dotlačena k podpisu smlouvy spěchajícím kurýrem. Ten jí smluvní podklady doručil na základě jejího zájmu, který projevila do telefonu. Řada spotřebitelů zatím stále není dostatečně informována o tom, že smlouvy je možné uzavírat také po telefonu.

Jak bránit smlouvu uzavřenou po telefonu?

Smlouva uzavřená po telefonu: 4 způsoby, jak se bránit! 1 Popřete uzavření smlouvy. Nikdy na výzvu nereagujte odstoupením od smlouvy či jejím vypovězením, aniž byste si... 2 Vyžádejte si záznam. Pokračuje-li společnost ve vymáhání i přes Vaše výslovné odmítnutí, doporučujeme si vyžádat... 3 Prostudujte si obchodní podmínky. Jiný postup je nutno volit v případě, kdy... More ...

Proč je možné uzavírat smlouvy po telefonu?

Řada spotřebitelů zatím stále není dostatečně informována o tom, že smlouvy je možné uzavírat také po telefonu. Tuto možnost upravoval starý občanský zákoník a upravuje ji i nová legislativa (v novém občanském zákoníku se konkrétně jedná paragraf 1820 a následující).

Jak může prodej po telefonu dopadnout?

To je jen jeden z příkladů, jak může dopadnout prodej po telefonu. V tomto případě nešlo o klasické sjednání smlouvy po telefonu, ale zákaznice byla dotlačena k podpisu smlouvy spěchajícím kurýrem. Ten jí smluvní podklady doručil na základě jejího zájmu, který projevila do telefonu.

Související příspěvky: