Mám dostatek vitaminu D?

Obsah

Mám dostatek vitaminu D?

Mám dostatek vitaminu D?

MÁM DOSTATEK VITAMINU D? 1 CHŘIPKA - nedostatek vitamínu D vede k respiračním onemocněním. Studium prokázalo, že dostatek vitamínu D snižuje... 2 SVALOVÁ SLABOST - podle Michaela F. Holicka, je slabost svalů způsobena nedostatkem vitamínu D, protože jejich receptory... 3 LUPÉNKA - i syntetický vitamín D prokázal vliv na zlepšení lupénky 4 CHRONICKÉ ONEMOCNĚNÍ LEDVIN - lidé s pok... More ...

Kdo je nejlepším zdrojem vitamínu D?

Krevety patří mezi nejoblíbenější plody moře. Na rozdíl od většiny mořských plodů, jsou ústřice nejen velmi bohatým zdrojem vitamínu D, ale současně obsahují i velmi málo tuků. V jedné 100 g porci ústřic najdeme 152 IU vitamínu D, což je 38% denní doporučené dávky ( 19 ).

Jak získat Vitamin D přirozeným způsobem?

Použití doplňků stravy je důležitým „alternativním“ zdrojem vitaminu D. Ideálním způsobem, jak doplnit vitamin D, je pravidelné opalování a to dokonce nejenom na slunci, ale také v bezpečných soláriích. Druhý způsob je vlastně jedinou šancí, jak získat tento vitamin přirozeným způsobem v průběhu zimního období.

Co je vitamín D v dostatečných dávkách?

Vitamín D v dostatečných dávkách je tak jedním z mála doporučených potravinových doplňků, které pravidelně užíváme. Dáváme přednost značce Healthy Origins, která sice není v ČR oficiálně dostupná, ale dá se koupit na Amazonu s tím, že Vám zásilku doručí do ČR.

Související příspěvky: