Kde jsou velikonoční svátky?

Obsah

Kde jsou velikonoční svátky?

Kde jsou velikonoční svátky?

Jednoduchý a přehledný velikonoční kalendář, ukazující kdy budou (či byly) tradiční velikonoční svátky a navíc i měsíční fáze. Původně byly Velikonoce pohanským svátkem jara.

Kdy byly Velikonoce svátkem jara?

Původně byly Velikonoce pohanským svátkem jara. Před přibližně 3500 lety dali Židé tomuto svátku zcela nový význam svým svátkem Pesach (uchránění, ušetření), ten je oslavou vyvedení a osvobození židovského národa z egyptského otroctví. Před dvěma tisíci lety pak Velikonoce dostaly současný význam Kristovou smrtí a zmrtvýchvstáním.

Kde se slaví Velikonoce?

Termín Velikonoc se dá přesně spočítat. Tento Svátek oslavující jaro a vzkříšení Ježíše Krista připadá podle klasického kalendáře na první neděli po prvním jarním úplňku, tedy po úplňku, který nastane po 21. březnu. Pokud je úplněk v neděli, slaví se Velikonoce až neděli následující.

Kdy připadnou Velikonoční prázdniny?

Velikonoce se slaví každý rok v jiný den, protože se jedná o jeden z mála pohyblivých svátků v roce. Na kdy připadnou v roce 2020 a kdy se mohou školáci těšit na velikonoční prázdniny?Velikonoce se slaví každý rok v jiný den, protože se jedná o jeden z mála pohyblivých svátků v roce.

Související příspěvky: