Co je potřeba zmrazit?

Obsah

Co je potřeba zmrazit?

Co je potřeba zmrazit?

Co je potřeba 1 Co a jak zmrazit. Všeobecně se dá říct, že zmrazit můžeme jakoukoli zeleninu. Protože ale mrazák není nafukovací, musíme... 2 Základem mrazení je blanšírování. Blanšírování je stará kuchařská technika, ve které se zelenina nejdříve prudce ohřeje... 3 Jak blanšírovat zeleninu. Kuchyňsky připravenou zeleninu vložíme do cedníku a ponoříme na 1 minutu do hrnce s... More ...

Můžete zmrazit ovoce do mrazničky?

Nemáte je tam také? Většinu ovoce můžete klidne zamrazit, některé však do mrazničky nepatří! Zmrazit potraviny, kterých jste nakoupili moc, aby se vám nezkazily, je ideální cesta, jak je uchovat a neplýtvat jídlem. Ale zatímco některým zmrazení nevadí, nebo dokonce svědčí, jiné jsou pro takto nízké teploty naprosto nevhodné.

Proč zmrazovat zeleninu do mrazáku?

Zelenina, která má vysoký obsah vody, do mrazáku ale nepatří. Jednoduše kvůli tomu, že se z ní po rozmrazení stane kaše, která chutná úplně jinak než původně. Zeleninu, jako jsou okurky, rajčata, papriky, brambory, ředkvičky, listové saláty nebo například cibule, proto zmrazujte jen tepelně upravenou, nikdy syrovou.

Jak můžete máslo zmrazit?

Máslo můžete mít zmrazené až šest měsíců. Po delší době by se vám ale mohlo zkazit. Nechte ho jen rozmrazit přes noc, ráno bude chutnat jako čerstvé. Když vám zbude ušlehaná smetana, nastříkejte na talíř nebo podnos úhledné kopečky a dejte je zmrazit.

Související příspěvky: