Jaké jsou léčivé vlastnosti aloe?

Obsah

Jaké jsou léčivé vlastnosti aloe?

Jaké jsou léčivé vlastnosti aloe?

Asi nejznámnějším způsobem využití léčivých vlastností aloe je potření popálenin, odřenin a malých řezných ran její šťávou. Ta dezinfikuje, zvlhčuje, chrání a přímo podporuje nejen tvorbu nových zdravých kožních buněk, ale i prokrvení postiženého místa.

Jak na Aloe vera pěstovat?

Autor: istock.com/pixabay.com Jak na aloe vera? Aloe vera méně známá pod českým názvem aloe pravá je obrovským přírodním zázrakem bohatým na vitamíny a velmi prospívající našemu zdraví. Podívejte se, jak doma aloe pěstovat, co potřebuje a jak se má zalévat.

Jak zalévat Aloe vera v zimě?

Zálivka závisí na ročním období. zatímco v létě je potřeba zalévat rostlinu častu (vždy ale až potom, co půda vyschne), v zimě aloe vera nepřelijte, bude jí stačit trocha vody jednou za dva týdny. Pokud se začnou listy kroutit a ztenčí se, rostlina potřebuje více vláhy.

Kdy použít gel z aloe?

Gel z aloe lze skvěle využít ve smoothie, do snídaňových kaší nebo zeleninových salátů. Raději znovu připomínáme, že slupka musí být perfektně odstraněna, protože by nám latex mohl způsobit žaludeční problémy. Existuje i kompot, který se hotový prodává v obchodech.

Související příspěvky: