Kde se pěstuje kukuřice?

Obsah

Kde se pěstuje kukuřice?

Kde se pěstuje kukuřice?

Nejstarší důkaz o pěstování kukuřice pochází z období kolem roku pět tisíc před našim letopočtem. Skutečný původ této rostliny zůstává však pro botaniky záhadou. Většina z nich se přiklání k názoru, že přímým předkem kukuřice je některý druh trávy rostoucí na území Mexika.

Kdy vyséváme semena kukuřice?

Semena kukuřice vyséváme od půlky dubna do konce května. Můžeme předpěstovat, častější je ale přímý výsev. Osivo kukuřice vyséváme do prohřáté půdy a do sponu 60 – 70 x 20 – 30 cm podle kvality půdy, ranosti a vzrůstu rostlin do hloubky 3 – 5 cm.

Jak nalévat zrna kukuřici?

V období nalévání zrna kukuřici zalévejte. Palice kukuřice sklízejte ve voskově mléčné zralosti. Jakmile zhnědnou blizny vyčnívající z palic (vlasy), rozbalte listeny kryjící palici a do zrna zatlačte nehtem. Pokud se objeví mléčná tekutina, je zrno zralé.

Co jsou vitamíny v kukuřici?

Zrna kukuřice obsahují velké množství vitamínů skupiny B, zejména B1 (thiamin), B3 (biotin), B5 (kyselina pantotenová) a B9 (kyselina listová). Z minerálních látek jsou v kukuřici zastoupeny železo, hořčík, selen, zinek a mangan. Zrna kukuřice jsou bohatým zdrojem vlákniny, bílkovin a nenasycených mastných kyselin.

Související příspěvky: