Jak pěstovat citrony?

Obsah

Jak pěstovat citrony?

Jak pěstovat citrony?

Dají se množit řízkováním nebo roubováním, přičemž při roubování hraje podstatnou roli volba vhodné podnože; často se používá citronečník trojlistý (Citrus trifoliata syn. Poncirus trifoliata), pro bytové pěstování se hodí podnože Carizo. Na zimování zapomeňte: citrony vypěstujete i v paneláku!

Jak vypěstovat citrony v paneláku?

Na zimování zapomeňte: citrony vypěstujete i v paneláku! K nejznámějším citrusovitým rostlinám patří mandarinky (Citrus reticulata, Citrus clementina), pomerančovníky (Citrus sinensis, Citrus aurantium) a citroníky (Citrus meyeri, Citrus limon, Citrus ponderosa).

Kdy začít pěstovat citrusy?

Citrusy začněte přivykat na venkovní prostředí až tehdy, když už nehrozí mrazíky. Rostliny se musí otužovat – nejprve v polostínu. Na sluníčko je umisťujte postupně, musí si na něj zvyknout. Při přenesení z polostinného místa v bytě na slunečnou terasu může dojít k popálení listů, které pak opadají, a rostliny můžou i uhynout.

Jak pěstovat Citronovník doma?

Pěstování citroníku nejen ze semínka doma i ve skleníku 1 Kupte si stromek. Pěstování citroníku není obtížné, a zvládne ho i začátečník. Pokud však chcete plody, pořiďte si malý,... 2 Substrát, hnojení a zálivka. Existují substráty přímo pro pěstování citrusů, ale můžete použít i běžný. Důležitá je... 3 Umístění. Citronovník potřebuje kolem 9 hodin slunečního světla denně. Je... More ...

Související příspěvky: