Jaké jsou odrůdy balkónových stromů?

Obsah

Jaké jsou odrůdy balkónových stromů?

Jaké jsou odrůdy balkónových stromů?

Výběr sice není tak velký jako u normálně vzrostlých stromů, ale své odrůdy tu jistě najdete. Nemusíte se omezit jen na nabídku zaručeně balkónových stromků, vhodná je i řada zákrsků, jež se běžně prodávají pro vysazení do zahrady. S malým prostorem nádob si nejlépe poradí stromky sloupovitého vzrůstu – baleríny.

Co je nejefektivnější pěstování stromků?

Nejefektivnější a nejjednodušší je pěstování stromků, které byly jako zákrsky speciálně vyšlechtěny a hodí se k pěstování v omezených podmínkách nádob. Výběr sice není tak velký jako u normálně vzrostlých stromů, ale své odrůdy tu jistě najdete.

Jak pěstovat zahradní stromek?

Pro pěstování se hodí velmi kvalitní a výživná zem, doporučuje se směs z jedné části zahradní zeminy a jedné části rašeliny. Zálivka se musí řídit počasím a také tím, jestli bude stromek krytý před deštěm či nikoliv.

Jak pěstovat ovocné stromky v nádobách?

Toto pěstitelské odvětví je však především záležitostí estetickou, a pokud vám více záleží na úrodě, bude se pěstování zakrslých ovocných stromků v nádobách řídit trochu jinými zákonitostmi. Nejefektivnější a nejjednodušší je pěstování stromků, které byly jako zákrsky speciálně vyšlechtěny a hodí se k pěstování v omezených podmínkách nádob.

Související příspěvky: