Jak pěstovat hortenzie v nádobách?

Obsah

Jak pěstovat hortenzie v nádobách?

Jak pěstovat hortenzie v nádobách?

Vyhněte se jim! Pro pěstování v nádobách jsou vhodné hortenzie s výškou do jednoho a půl metru. Záleží na umístění rostliny, nižší druhy se hodí na vstupní schodiště nebo na balkon, vyšší a rozložitější najdou uplatnění na terase či v odpočinkovém zákoutí.

Jak pěstovat hortenzie našich zahrad?

Jak pěstovat a přezimovat oblíbené keře našich zahrad – hortenzie 1 Pěstování. Jsou to vcelku nenáročné keře. Všechny druhy mají podobné nároky na stanoviště a na péči. 2 Přezimování. Hortenzie většinou dobře přezimují, ale v příliš tuhých zimách mohou hodně pomrznout. Proto raději vždy na... 3 Druhy hortenzií. U této oblíbené a hojně rozšířené hortenzie je zajímavá otázka... More ...

Proč je hortenzie žádanou rostlinou?

Po více než dvou stoletích zůstává hortenzie žádanou a moderní rostlinou. Tyto nádherné keře je možné pěstovat na záhonech, jiné lze použít k popnutí zdí a mnohé se dají pěstovat i ve stromkových tvarech či v nádobách.

Jaké jsou nové odrůdy záhonové hortenzie?

Nemusíte si dělat příliš starostí se stínem (polostínem), který vyžadují klasické záhonové hortenzie. Nové odrůdy jsou tolerantní jak ke světovým stranám, tak k oslunění, a všechny jsou plně mrazuvzdorné. Dnes už neplatí, že hortenzie kvete v různých odstínech modré (podle kyselosti půdy).

Související příspěvky: