Jak pěstovat rajčata na balkonech?

Obsah

Jak pěstovat rajčata na balkonech?

Jak pěstovat rajčata na balkonech?

Máte-li balkon, je problém vyřešen – musíte jen vědět, jak se o rostliny správně postarat. Nejdůležitějším kritériem pro úspěšné pěstování rajčat na balkonech je volba místa. Rajčata milují slunnou polohu a naopak nesnáší přílišnou vlhkost. Nejlepší je balkon orientovaný na jih nebo západ, navíc zakrytý střechou.

Jak pěstovat rajčata na zahradě?

2 Jak pěstovat rajčata na zahradě 1 Před zasazením je nutné sazenice ostříhat. Rajčatům ostřiháme všechny listy, s výjimkou vršku, který bude čouhat ze země ven. ... 2 Zálivka, vylamování a hnojení rajčat. Rajčata pravidelně zaléváme a také vylamujeme postranní výhony, které rostou nad každým listem. ... 3 Mulčování, sklizeň rajčat. Rajčata sklízíme postupně. Pokud chceme zavařovat, necháme rajčata na keřích co nejdéle. ...

Jak pěstovat rajče?

Rajče je poměrně náročnou rostlinou: Vyžaduje záhřevnou půdu dostatečně zásobenou živinami. Pro pěstování si připravte klasický zahradnický substrát, který koupíte v každém obchodě se zahradnickými potřebami, nebo ještě lépe, kupte si rovnou substrát pro plodové zeleniny.

Jak pěstovat rajče v nádobách?

Nebudete věřit, jak je to jednoduché! Pro pěstování v nádobách se nejlépe hodí rajče keříčkové, kultivar 'Vilma'. Je to zhruba čtyřicet centimetrů vysoká, silně plodící odrůda typu cherry.

Související příspěvky: