Jak pěstovat jahody v pyramidě?

Obsah

Jak pěstovat jahody v pyramidě?

Jak pěstovat jahody v pyramidě?

Pěstování jahod v pyramidě a další způsoby jak šetřit prostor a mít velkou úrodu 1 Výhody pyramidálního pěstování jahod. Kromě toho, že z pyramid můžeme sklízet jahody v čistém stavu, ušetříme díky... 2 Tradiční rozměry jahodníkových pyramid. S čím delší spodní deskou začnete s výstavbou pyramidy, tím více pater si pak... 3 Kam pyramidy umisťovat a na co dát pozor. Pro... More ...

Kde pěstovat jahody?

V těžší půdě se jahody lépe pěstují na vyvýšených záhonech. Daří se jim v téměř v každé oblasti. Méně vhodné jsou však svahy a severní strana. Ve vyšších polohách a chladnějších oblastech jahody později kvetou. V teplejších oblastech je třeba je zalévat více, ale dosahují i vyšší úrody.

Kde jsou jahody vysazené?

Pokud máte jahody vysazené v květináčích či na balkóně, pak je přihnojujte rašelinovým substrátem. Jahodníky nejvíce uhnívají pokud jsou vysazeny na volné záhony. Proto se doporučuje výsadba jahod na vyvýšené hrůbky do černé fólie, která zakrývá zeminu.

Jaké jsou hnojiva na jahody?

Vhodná jsou speciální hnojiva na jahody, které se aplikují formou zálivky. Zásadou správného postupu při hnojení je vždy před aplikací hnojiva půdu provlhčit. Pokud máte v plánu pěstovat bio-jahody, doplňte živiny v půdě dobrým kompostem nebo listovkou. 7. Sklizeň Denně sbírejte pobírkou zralé plody, a to především v ranních hodinách.

Související příspěvky: