Kde pěstovat kávovník?

Obsah

Kde pěstovat kávovník?

Kde pěstovat kávovník?

Vyžaduje teplotu kolem 20 ˚C (i více), ale je dost citlivý na chlad, nejnižší teplota pro pěstování je 10 ˚C. Kávovník pěstujeme v lehké, výživné a hlavně kyselé půdě (nesnáší vápno) ve směsi jednoho dílu rašeliny, dvou dílů dobrého kompostu, jednoho dílu říčního písku a dílu listovky. Často a pravidelně zaléváme, ale nepřeléváme.

Jak vypěstovat kávovník?

Kávovník vypěstovaný doma zavoní poprvé, když pokvete, podruhé, až budete pražit jeho semena, a potřetí se jeho aroma rozvoní po celém bytě s uvařenou kávou. Botanicky řadíme kávovník (Coffea arabica) do čeledi Rubiaceae – mořenovité.

Kde pěstovat kávu v Brazílii?

Káva a hlavní oblasti jejího pěstování 1 Brazílie. Kávovníka káva je v Brazílii hlavní zemědělskou plodinou a káva důležitým exportním zbožím. Pěstuje se hlavně káva typu arabika v několika odrůdách, např. bourbon, maragogip a botucato. 2 Kolumbie. Pro pěstování kávy jsou ve všech oblastech této země výhodné půdní podmínky, a tudíž i výnosné kávové plantáže. 3 Venezuela. Další ze zemí pro které je kávy významným zemědělským artiklem. Nejdůležitější pěstitelskou oblastí je údolí asi 800 m n. m. v okolí hl. ...

Související příspěvky: