Kde pěstovat avokádo v květináči?

Obsah

Kde pěstovat avokádo v květináči?

Kde pěstovat avokádo v květináči?

Zatímco u nás můžeme avokádo pěstovat jedině v květináči, ve své domovině je avokádo neboli hruškovec přelahodný (Persea americana) až patnáct metrů vysoký strom.

Jak pěstovat avokádo z Pecky?

Vypěstujte si avokádo z pecky 1 Pecka na párátku. Semeno můžete vložit do vlhkého substrátu špičkou nahoru, nechejte ho z jedné třetiny až poloviny vyčnívat. 2 3 tipy pro úspěch. Snažte se v obchodě vybrat zralý plod – na omak je měkký, mívá tmavší barvu. ... 3 Další pěstování avokáda. Rostlině dopřejte světlé místo bez přímého slunce, substrát udržujte jen mírně vlhký, zalévejte ideálně dešťovou vodou, v zimě méně.

Jak připravit avokádo v kuchyni?

6 Avokádo v kuchyni 1 Guacamole. Nejznámější je asi guacamole, tedy pokrm, který avokádo proslavil. To pravé se připravuje z avokáda, cibule,... 2 Avokádový olej. Avokádo samotné je nejen velmi výživné, ale olej z něj může velmi zvýšit nutriční hodnotu ostatních... 3 Pecka z avokáda. Podle posledních studií se do jídla dá využít i pecka, což se určitě leckde dočtete. Dle... More ...

Jak uložit avokádo do hloubky?

Avokádo uložte špičkou nahoru do hloubky maximálně dva a půl centimetru. Stačí jen udržovat substrát stále vlhký a nenechat ho v žádném případě přeschnout.

Související příspěvky: