Kde pěstovat papriky?

Obsah

Kde pěstovat papriky?

Kde pěstovat papriky?

Pouze v teplých oblastech je možné pěstování venkovní. Pro to jsou zvlášť vhodné odrůdy se slabší stěnou. To jsou jen některé zvláštnosti, na které při výběru narazíme. Proto je dobré nakupovat ve specializovaných prodejnách, kde jsou schopni poradit, nikdy nedoporučuji papriky nakupovat někde ve stánku podle obrázku, bez základních znalostí.

Kde pěstovat papriku ve skleníku?

16) Optimální teplota pro pěstování papriky ve skleníku je 24 - 28 ° C přes den a 16 - 20 ° C v noci. Při vyšších teplotách větrejte, nezapomínejte ale na to, že paprika nesnáší průvan. 17) Jemné listy paprik bývají často napadané mšicemi a sviluškou chmelovou.

Kdy vyséváme papriky?

„Papriky vyséváme velmi brzy (od poloviny ledna, nejpozději však do 10. března). Je to z důvodu dlouhé vegetační doby (od výsevu do botanické zralosti 110-120 dnů). Bohužel právě již samotný výsev bývá v mnohých případech důvodem k počátečnímu zklamání.

Jak se pěstuje Paprika v Americe?

Paprika se pěstuje po celém světě a je těžko si představit, že se z Ameriky začala rozšiřovat pouze před několika sty lety. Ano, i paprika patří tak jako rajčata, brambory, dýně, kukuřice či fazole mezi zeleniny Nového Světa. Je ale příjemné žít v naší době a mít všechny tyto plodiny na zahrádce a na talíři.

Související příspěvky: