Kde jsou brambory pěstovány?

Obsah

Kde jsou brambory pěstovány?

Kde jsou brambory pěstovány?

Brambory byly sice dovezeny z Ameriky, ale zdomácněly a téměř si bez nich nedovedeme představit náš jídelníček. Mnoho lidí si je pěstuje na zahrádce. Poradíme vám zajímavou alternativu pěstování. Bavlníkové větvičky vytvoří kouzelnou vánoční atmosféru. Vyrobit si je můžete i sami Nechce se vám rýt? Klasické je pěstování brambor v řádcích.

Kde bych chtěl pěstovat brambory?

Máme pole o rozloze 70aru, na kterým bych chtěl začít, pak dále pronajímáme cca 7 Ha na kterých bych do budoucna chtěl taky pěstovat brambory. Ale zatím bych to chtěl zkusit jen na tech 70 arech a obdělávat to ve svém volnu (dělám 12tky na směny, tři dny v práci, tři dny doma).

Kdy sázet brambory?

Existuje efektní a efektivní pěstování brambor právě v posekané trávě. Jaro se blíží, za chvíli zavrčí sekačky, a to bude vhodná příležitost pro novátorské přístupy k pěstování americké hlízy. Kdy sázet? Jsou různá doporučení a pochopitelně i různé odrůdy a také různé lokality. Zem by měla být prohřátá.

Jak pěstovat brambory novátorským způsobem?

Na jaře pak zasadíme brambory do záhonu a svrchu přihodíme čerstvou trávu. Pokud máme trávu od loňska na hromadě, můžeme se jí tímto způsobem zbavit a zkusit pěstovat brambory novátorským způsobem.

Související příspěvky: